Ruben Kloosterman de nieuwe man bij vv Lemelerveld

LEMELERVELD - In de serie trainers in het Vechtdal, stellen we Ruben Kloosterman voor, de nieuwe man bij Lemelerveld. Lemelerveld is een gezellige dorpsclub dat in de Tweede Klasse Oost speelt. De club speelde enkele jaren geleden bijna in de Eerste Klasse maar moest de eer aan Dalfsen laten. Ook Lemelerveld speelt net als Dalfsen met louter jongens uit het eigen dorp. Als ze goed zijn, staan ze nog wel eens op de radar van Rohda Raalte, maar een echte Lemelervelder blijft zijn club trouw en zelfs voor een paar stuivers gaan ze niet naar Raalte. 
Ruben Kloosterman komt uit een echte voetbal familie want ook zijn tweeling broer Paul  zit in het trainersvak, hij is dit jaar assistent bij Hulzenseboys.

Wie is Ruben Kloosterman?

,, Sinds dit seizoen ben ik trainer van vv Lemelerveld. Voor de mensen die mij niet kennen:

Ik ben 42 jaar en opgegroeid in Luttenberg (gem. Raalte). Momenteel ben ik woonachtig in Vroomshoop. Samen met mijn vrouw en drie  kinderen (twee jongens van 9 en 6 jaar oud en een dochter van 8 jaar). In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de gemeente Hardenberg als financieel consulent.

Wat voetbal betreft, ben ik begonnen te voetballen bij SDOL in Luttenberg. Vervolgens heb ik gespeeld voor ROHDA Raalte, de Zweef en Vroomshoopse Boys.

Na mijn actieve carrière ben ik jeugdtrainer geworden bij HHC in Hardenberg, vervolgens heb ik het 2e elftal van PH in Almelo getraind. Daarna ben ik hoofdtrainer geworden bij achtereenvolgens Holten, DKB (de Krim), Daarlerveen en vanaf dit seizoen bij vv Lemelerveld. Na voornamelijk in de de 4e klasse actief te zijn geweest, is het voor mij een mooie vervolgstap en uitdaging in de zondag 2e klasse.

Onze ambitie is om met goed en herkenbaar voetbal ons te handhaven in deze 2e klasse.

Er zijn helaas aan het einde van vorig seizoen een aantal jongens gestopt bij de 1e selectie (Rik Ramaker (keeper), Joey Nijenkamp en Jasper Gerritzen (verdedigers) en Bram van der Kolk (middenvelder). Hierdoor zullen we een aantal nieuwe spelers in moeten passen. Vanuit de jeugd zijn Rowell Evers (keeper), Wout Butink en Kyro Holsappel doorgekomen.

Deze jongens zullen samen met de al aanwezige selectiespelers de kans krijgen, om zich te bewijzen. Iedereen maakt een gretige indruk en wil bewijzen in het 1e elftal thuis te horen.

Ik heb er zin aan en we gaan er samen een succesvol seizoen van maken!