Wandel mee met Ccoba

OMMEN - Zoals elk jaar organiseert Ccoba een serie culturele activiteiten in de Bibliotheek in Ommen. Het nieuwe programma is nu bekend.

Op dinsdag 13 september start het seizoen met een wandeling door het Gagelmansveentje. Dit hoogveengebied tussen Nijverdal en Hellendoorn is een uniek en waardevol stuk natuur. Sinds enige jaren wordt het onderhouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. Gids tijdens de wandeling is Gerard Huis in ’t Veld. De wandeling begint om 10 uur op de parkeerplaats bij het uitvaartcentrum, Duivecatelaan 1 in Nijverdal. Stevige schoenen zijn nodig. Aanmelden is vereist; kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek in Ommen.

Vanaf oktober tot en met maart is er elke tweede dinsdag van de maand een culturele avond. De thema’s variëren van muziek en schilderkunst tot architectuur, natuur en meer. De lezing van oktober wordt gehouden door Peter Siwabessij en gaat over de Molukkers in Nederland.

In de Bibliotheek in Ommen is een gratis programmabrochure te verkrijgen. Het gehele programma is ook in te zien op www.bibliotheeksalland.nl/ccoba. Toegangskaarten kunnen online gereserveerd en afgerekend worden via de website van de Bibliotheek Salland of in de bibliotheek. Voor bibliotheekleden en Vrienden van Ccoba gelden gereduceerde tarieven.