Help de boswachter en word een Koppelranger!

HARDENBERG - Op woensdagmiddag 7 september van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger’.

Op deze middag wordt onderzocht hoe verschillend plantenzaden zijn, hoe die zich verspreiden en hoe ver die kunnen komen. In de Koppeltuinen groeien en bloeien allerlei verschillende soorten planten. Na de bloei ontwikkelen zich de zaden en vruchtjes. Zaden die licht zijn en ook nog een parachuutje hebben, kunnen een eind op de wind mee zweven totdat die uiteindelijk op de grond terecht komen. Is dat plekje geschikt, dan kan daar een nieuwe plant groeien. Zaden die zwaarder zijn komen niet zo ver. In deze tijd hebben veel planten zaden.

Help de boswachter en ga mee op onderzoek. Ben je minimaal 6 jaar en wil je ook Koppelranger worden, kom dan op 7 september naar De Koppel. Voor aanmelding en informatie: De Koppel, tel. (0523) 273388. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen!

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 te Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Website www.dekoppel.com.

Daar bevindt zich ook het Startpunt duurzaam Hardenberg met een informatieve expositie en kosteloos advies van een duurzaamheidsgids (op aanvraag).

De Koppel is een van de 5 Anjerpunten in het Vechtdal.