Stephan Rahantoknam heeft ambities met SV Gramsbergen

GRAMSBERGEN - In de categorie trainers uit het Vechtdal is nummer twee Stephan Rahantoknam. De robuuste voorstopper van Be Quick'28 die voor geen spits aan de kant ging, is al paar jaar trainer van SV Gramsbergen dat in de tweede klasse zaterdag speelt. Vorig seizoen in Noord nu gaat Gramsbergen in Oost spelen, tegen oa Nieuwleusen.  Vorig seizoen ging op de laatste dag de nacompetitie net aan de neus van Gramsbergen voorbij en eindigde het op een keurige vierde plek. Wie is Stephan Rahantoknam en wat zijn de ambities van de gezellige dorpsclub.

,,Stephan Rahantoknam, 13-3-1975, dus 47 jaar. Getrouwd, twee kinderen en woonachtig in Zwolle. In het dagelijks leven werkzaam op het Deltion College in Zwolle. Ik ben sportdocent bij de opleiding Veiligheid en Vakmanschap. Ik hou me voornamelijk bezig met de studenten die een techniek richting hebben gekozen. Daarnaast heb ik regelmatig contact met defensie, de toekomstig werkgever van onze studenten. 

Als speler begonnen bij CSV '28, na een paar jaar bij de senioren de overstap gemaakt naar Be Quick '28. Daar heb ik het langst gespeeld, onderbroken door een seizoen bij Spakenburg en een seizoen bij WHC. Mooie tijd, zelf voetballen blijft het allerleukste! Trainer/coach zijn nadert dat het meeste.

Eigenlijk altijd al trainingen gegeven. Begonnen bij de jeugd van CSV'28 en Be Quick '28. Gestopt met voetballen, omdat ik bij HHC Hardenberg in de topklasse assistent trainer kon worden. Een geweldige club om te ervaren of het trainerschap mij zou bevallen. Ik heb dat twee seizoenen gedaan en ben daarna naar SVI gegaan om op eigen benen te staan. Daar ben ik vijf seizoenen gebleven, gevolgd door Dieze West, Go Ahead Kampen, WVF (O19-1) en vervolgens SV Gramsbergen. 

Na twee Corona seizoenen, afgelopen seizoen het eerste volledige seizoen. Geëindigd op de 4e plek, de hoogste plek ooit behaald! Een mooie prestatie waar we trots op kunnen zijn, maar waar persoonlijk ook nog een kleine teleurstelling in zit.. Tot de laatste speeldag gespeeld voor een plek in de nacompetitie, maar uiteindelijk niet gehaald. Daar zit ook direct de ambitie: we willen ons graag verbeteren t.o.v. afgelopen seizoen. Als team en als individu. In een nieuwe competitie (in Oost i.p.v. Noord), dus we hebben geen idee of het reëel is, maar we gaan ervoor! ".

T.o.v. afgelopen seizoen zijn er wat veranderingen in de selectie. Marijn Gaasbeek, Jorian Wubs, Rolf Timmer en Leon Slot zijn gestopt. Sander ter Wijlen is bij Bruchterveld gaan voetballen. Nieuw in de selectie zijn: Job Kremer (HHC 2), Xaver Slot (SVI), Ruben Meijerink (HHC O23), Niels Overweg (Noordseschut). Daarnaast zijn vanuit de jeugd  en tweede elftal overgekomen Niels Dekker, Stan Hekman, Hugo Fransen en Patrick Matel.