De Heinoos gaan samen met een orkest Høken in Gramsbergen
MegaConcert 2022

GRAMSBERGEN - Vanwege de coronapandemie konden muzikanten lange tijd niet samen spelen, waardoor ook het MegaConcert in Gramsbergen niet kon doorgaan. Nu mag eindelijk de jubileumeditie plaats gaan vinden. Samen met de band de Heinoos gaan talloze muzikanten samen spelen tijdens de feestweek in Gramsbergen.

Iedere editie probeert de organisatie zoveel mogelijk muzikanten bij elkaar te brengen. Het zijn niet alleen muzikale talenten uit de regio, ook komen er mensen uit Friesland, Noord-Brabant en zelfs Duitsland. "Dankzij mond-tot-mondreclame en social media komen de muzikanten overal vandaan", zegt organisator én basklarinetspeelster Agnes Snippe. "Je geeft de muzikanten en de dirigent bladmuziek en dan gaat het eigenlijk allemaal vanzelf", aldus de organisator.

Ieder jaar speelt er een bekende band of artiest mee met het gelegenheidsorkest. De keuze voor de jubileumeditie is op de Heinoos gevallen, onder meer omdat de binding van de band met de regio groot is. Oorspronkelijk had de unieke samenwerking in 2020 moeten plaatsvinden, door corona kon het echter niet doorgaan.

Gitaarliedjes gespeeld door een orkest

Vooraf aan het MegaConcert wordt er enkele uren gerepeteerd. "We hebben er heel veel zin in", zegt frontman Remko Keizer. De zanger vindt het toch ook wel een beetje spannend. De liedjes van de Heinoos zijn van oorsprong gitaarliedjes. "Het lijkt ons mooi om onze nummers te horen met zo'n groot orkest", aldus Keizer.

Høken met rock ’n roll in de streektaal

Samen met De Heinoos, willen de vele muzikanten gaan Høken met rock ’n roll in de streektaal. Henri Gerrits heeft speciaal voor het MegaConcert de muziekstukken van de Heinoos gecomponeerd, zodat ze kunnen Høken met het hele orkest.

Dit jaar staat het MegaConcert onder leiding van Egbert Stroeve. Egbert is dirigent van het orkest van SDG Ane. Tijdens het MegaConcert zullen de klanken van de film The Mask of Zorro klinken, maar ook hits van Queen. De avond zal gepresenteerd worden door Monique Eshuis.