Open Monumentendag in Ommen op 10 september

OMMEN - Met een uitgezette fietsroute langs monumenten en een stadswandeling wordt zaterdag 10 september in Ommen Open Monumentendag gehouden. Het is die dag ook de Overijsselse Molendag. De start locatie is het Historisch Museum aan Den Oordt, waar vanaf 12.00 uur gratis routekaartjes verkrijgbaar zijn. De officiële start van de fiets- en wandelroute wordt om 12.00 uur verricht door wethouder Alice van den Nieuwboer.

De uitgezette fietsroute met een lengte van 21 kilometer komt langs verschillende mooie plekjes in de omgeving van Ommen, zoals Het Laar, De Wolfskuil, Giethmen, Archem, Eerde en Besthmen. Ook kan de Besthmenermolen bezocht worden

Vanaf het Historisch Museum is het ook mogelijk een stadswandeling door Ommen te maken langs een 5-tal opengestelde monumenten. Dit zijn achtereenvolgens molen Den Oordt met het Historisch Museum en TIP, de Hervormde Kerk, het Nationaal Tinnenfiguren Museum in het voormalig gemeentehuis, de Rooms Katholieke Kerk en de Gereformeerde Kerk Bouwstraat. In de kerken zijn vrijwilligers aanwezig om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van de kerk.

Bij de start wordt u ‘getrakteerd’ op middeleeuwse muziek door het duo “Ontfanck Gheselle”. Zij spelen op eigen gemaakte instrumenten.

Eveneens voor een nostalgisch sfeertje zorgt de fietsgroep van het Ommer Historisch Rijwielmuseum aanwezig. Zij doen mee aan de fietstocht op historische rijwielen en in antieke kleding.