Nieuwe trainer Marcel Smid wacht zware klus met Dalfsen

DALFSEN- In de categorie trainers in het Vechtdal gaan we in gesprek met enkele trainers. We trappen af met Marcel Smid de nieuwe trainer van SV Dalfsen.

Voor de nieuwe trainer Marcel Smid (48) uit Hoogeveen ligt er een grote uitdaging klaar. Van Jacob Grooten dat Dalfsen uit de vierde klasse naar de eerste klasse bracht, mag Marcel Smid het stokje overnemen. Het zal niet makkelijk worden want met Koen Sloot, Alexander Habers, Jesse Bos en Joren Rietman is er aardig wat ervaring ingeleverd. Sloot, Habers en Bos zijn gestopt, terwijl Rietman het bij Staphorst gaat proberen. 
Voor een club als Dalfsen dat nog niet met de geldbuidel zwaait een flinke aderlating. Er komen wel wat jonge spelers door zoals Sem Eijkelkamp en Jetze Zweerts en de gebroeders Sam en Vince van den Anker zijn ook weer een jaar rijper. Vorig jaar leverde de club een knappe prestatie door in de zware eerste klasse Oost te blijven.

Marcel Smid komt uit Hoogeveen en begon zijn loopbaan als voetballer bij Hoogeveen. ,, Nadat in 1982 De Weide werd opgericht ben ik daar naar toe gegaan en heb van 1992 tot 2000 daar een hele mooie tijd gehad. Daarna ben ik naar HHC gegaan waar ik vijf jaar heb gespeeld. Daarna nog een jaar bij HZVV, waarna ik in 2007 ben gestopt en trainer ben geworden. Clubs die ik heb gehad zijn HZVV, Dedemsvaart ZZVV, SCD'83 en De Weide.
Aankomend seizoen zijn we ingedeeld in de 1e klasse Noord. Uiteraard is de ambitie om het in deze klasse zo goed mogelijk te doen. In de aankomende periode gaan we met de groep bepalen welke concrete doelstelling we na willen jagen. Voor SV Dalfsen, die alles met eigen jongens invult is handhaving in de 1e klasse uiteraard de doelstelling maar als spelers en trainers heb je uiteraard de ambitie om in de competitie zo hoog mogelijk te eindigen. Waar onze lat ligt zullen we gaan ervaren.". 

De volledig selectie: Mark Knol (k) (31), Bjorn de Graaff (k) (23), Iwan Haarman (k) (21),Stefan Jansen of Lorkeers (30)
Nick Dommerholt (21), Niek van Ringen (25), Jesse Zwager(22), Rens Brekveld(20) Dann Kottink(20) ,Yoren Dam (18)
Kariem Own (20), Erik Koedijk (31), Romke Brasjen (22), Luc van der Vegt (28), Daan van der Vegt (26),
Sam van den Anker (20),Vince van den Anker (21), Jeroen Kamphuis (26), Bas Pietersma (22)Jelle van Ringen (23)
Jetze Zweerts (19), Sem Eijkelkamp(19).

Met dank aan Steve Oosterkamp.