Derde editie Strawberry Fields Festival van start gegaan: ''Het is knallen''
De Groningse band The Vices

DEDEMSVAART - Tussen de hoge bomen van het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart vond op zaterdag 20 augustus de derde editie van Strawberry Fields Festival plaats. Bezoekers moesten door corona een paar jaar moeten wachten op de nieuwe editie.

Dit jaar schitterende namen als The Kik, Mell & Vintage Future en DeWolff, het Zesde Metaal en Fokko op het Dedemsvaartse festivalpodium, ook was er theater en talkshow ‘Aarbei Vandaag’ onder leiding van Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke.

image00004

Intiem karakter

Het festival maakte op eerder editie al furore door het intieme karakter. Om 12 uur werd de derde editie afgetrapt door Swamp Blues Revelation. ‘’Het is geweldig dat het door kan gaan en dan is het ook nog eens goed weer’’, zegt organisator Gea van Dijk. Van Dijk stond aan de wieg van het Dedemsvaartse festival: ‘’Ik ben zéér trots!’’

Gemis

De organisatie en de vrijwilligers hebben het festival gemist de afgelopen coronajaren. De sfeer tijdens het opbouwen en op festival zelf is volgens haar ongedwongen en gezellig. ‘’Van alles is mogelijk, we bedenken leuke creatieve dingen die vervolgens worden uitgevoerd.’’ Het afgelopen half jaar is ze samen met de vrijwilligers bezig geweest om de derde editie samen te stellen.

image00011

Bam!

Een van de artiesten die op het festival speelt, is de Zwolse Fokko Mellema, van de band Fokko. ‘’Ik vind dat er toffe namen staan op het festival’’, zegt Mellema. Eerder deze week speelde de band op Vlieland. De muzikant is blij dat ze weer kunnen spelen: ‘’We hebben een hele dikke festivalset in elkaar geflanst. Het is knallen!’’ De festivaloptredens zijn voor Mellema anders dan zijn eigen shows in de poppodia. ‘’Op festivals kun je mensen kennis laten maken met je muziek. Er hangt een veroveringsvibe van; dit zijn wij, BAM!’’

Artiesten uit de regio waren deze editie goed vertegenwoordigd. Naast Fokko, traden ook Money & The Man en Joey’s Midnight Club uit Zwolle op.