Mokken of dokken is het verhaal bij Vechterweerd Event

 DALFSEN – Kom met een mok of dok. Dat is zo’n beetje het credo als je zondag 21 augustus het ecologische en artistieke Vechterweerd Event bij de voormalige sluiswachterswoning in Dalfsen wil bezoeken.

Er zijn theatermakers, er is muziek van Carmine Calls, Two Lucky Minds en de KamperKampvuurClub en er worden verhalen verteld, onder meer bij de waterwinlocatie van Vitens die opgaat in het landschap. De nadruk van het event ligt op consuminderen en milieubewustwording, vandaar de oproep om zelf een mok mee te nemen of deze ter plekke te kopen. De sport is namelijk om zo min mogelijk afval te produceren, iets dat volgens initiatiefnemer Henk Riezebos van het Dalfser Kunstlokaal echt mogelijk is.

Bewustwording zonder opgeheven vingertje. Dat is de rode draad die wordt gesponnen met behulp van verhalen, theater, dans, muziek en 11 panoramaschilders op de dijk. De ecologische voetafdruk van de organisatie is klein: de makers zijn afkomstig uit Dalfsen en omgeving. Het event speelt zich af tussen de oude sluiswachterswoning en de waterwinlocatie van Vitens. De aldaar gelegen Zorgboerderij Buitenplaats Vechterweerd is nadrukkelijk niet voor bezoekers geopend. Meer informatie? Kijk op www.festivaldevecht.com

(foto: wdodelta.nl)