VLEERMUIZEN-EXCURSIES IN OMMEN

OMMEN - Ontdek dat vleermuizen hun eigen geluiden produceren

Wat weten we eigenlijk over de vleermuis? Vliegt als het donker is en misschien een beetje schichtig?

Wat we niet weten is dat de vleermuis bijzondere eigenschappen heeft, gekoppeld aan diverse soorten die dan weer een geheel eigen geluid produceren.

Dat geluid is op menselijk gehoorniveau moeilijk te traceren en daarom organiseert Herma Kotterink twee zogenoemde vleermuisavonden op 26 en 27 augustus in Ommen. Herma is gediplomeerd natuurgids.

Nu is het de beurt aan de vleermuis. De avonden op 26 en 27 augustus beginnen om 20.30 uur met een presentatie van een half uur over de eigenschappen, diverse soorten en de daaraan gekoppelde verschillende geluiden van de vleermuis.

De locatie is zorgcentrum Nijenhaghe, Patrijsstraat 2 in Ommen.

Vervolgens gaat de groep o.l.v. Herma naar buiten op zoek naar de vleermuis op meerdere locaties in Ommen. Herma gebruikt daarbij een sonorapparaat dat de geluiden van de vleermuis, die wij als mens niet kunnen horen, hoorbaar maakt. Deelnemers kunnen dit wandelend of met de fiets doen.

Meedoen aan de twee avonden is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.  Aanmelden wordt op prijs gesteld via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch: 06 25222333.