Dalfsen bruist van de Festival de Vecht activiteiten

DALFSEN - Wat is er fijner dan een vaartocht maken met de historische Vechtzomp Dalfsen over de Vecht met de wind in je haren? Ondertussen vertelt een gids van Natuurmonumenten alles over de Vecht, de omgeving en wat er zoal leeft in en om de Vecht. Een leuk uitje voor het hele gezin. Vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus vertrekt de zomp om 13.00 uur vanaf de Vecht kade in Dalfsen. Zondag 21 augustus is de afvaart 15.00 uur.

Zaterdag 20 augustus is er in Dalfsen, aan de Vecht op het Koninginnenplein, van alles te beleven. Voor kinderen van 7-12 jaar zijn er Cigarbox gitaar work-shops. De kinderen maken hun eigen 1-snarige gitaar en leren er ook op spelen. 17.00 uur is de Grande Finale waaraan alle kinderen kunnen deelnemen. Meer informatie en kaartverkoop voor de vaartochten en de workshops www.festivaldevecht.com.

Tussen 13.00 en 16.00 uur zal Salonorkest Spoom op wisselende tijden het publiek verrassen met een swingend optreden in de vorm van een flashmob. Vanaf 15.00 uur zal ook wethouder Jan Uitslag aanwezig zijn op het plein. Hij gaat live een schilderij maken.

’s Avonds vanaf 20.30 uur wordt het een muzikaal feestje aan de Vecht met Cigarbox Henri & The New American Farmers. Deze 5-koppige band trakteert het publiek naast de Stoomfabriek op een gratis optreden met een heerlijke mix van roots, blues, Americana en garage blues op o.a. zelfgebouwde cigarbox gitaren.

Zondag 21 augustus zijn jong en oud van harte welkom bij de stuw Vechterweerd. Vanaf 11.30 tot 17.00 uur kan er een wandeling gemaakt worden, is er theater, op drie verschillende plaatsen muziek, een kunstmarkt, een ecologische local food & drinks markt en 11 kunstenaars maken live op de dijk een panorama schilderij. De toegang voor het Vechterweerd Event is gratis.

Tot half september is er in de Synagoge Dalfsen een expositie van kunstenaar Ronald Westerhuis te zien. Zijn kunstwerk ‘The New World’ is op hetevenemententerrein aan de Vecht geplaatst.

Alle informatie over Festival de Vecht, ook over de evenementen in Ommen en Zwolle in het laatste weekend van augustus, is te vinden op www.festivaldevecht.com. Kom genieten aan de Vecht