Foto: Johan Bokma

VILSTEREN - Na een drukke, succesvolle bijeenkomst in juni, komen namens de BoerBurgerBeweging Maurits von Martels en Ilona Lagas weer naar Vilsteren, voor de tweede editie van ‘Buurten met BBB’.
 
Voormalig Kamerlid voor het CDA en melkveehouder Von Martels legt uit, dat het juist nu belangrijk is dat BBB zich laat zien: ‘Steeds meer mensen hebben moeite met de hoge prijzen die ze moeten betalen voor de dagelijkse boodschappen, terwijl de energierekening steeds hoger wordt. De vorige keer kregen we daar al de eerste signalen van, maar nu staat veel Nederlanders het water aan de lippen. Dan is het hoogst opmerkelijk dat de regering nog niet lijkt te beseffen welke gevolgen dit zal hebben.
 
‘De oude partijen zijn het contact met de gewone Nederlander kwijt’, zegt Lagas. Ze was lang actief in de VVD, maar herkent die partij niet meer: ‘Het is in naam een volkspartij, maar ze hebben geen idee wat op dit moment speelt. Dat zagen we al aan de botte manier waarop de boeren werden aangepakt. Nu gaat het veel verder. Het zijn de hardwerkende Nederlanders die de ene klap na de andere krijgen.’
 
De twee kregen bij de eerste keer ‘Buurten’ zoveel respons, dat ze meteen een tweede afspraak maakten. ‘We willen laten zien’, zegt Lagas, ‘dat wij er wel zijn, voor iedereen die geraakt wordt door een crisis, waar de coalitie in Den Haag helemaal niets aan doet. Voor ons
 s dat nu topprioriteit.’
 
Lagas en Von Martels zijn zaterdag 20 augustus van 11u. tot 13u. in Herberg de Klomp in Vilsteren, tijdens de Boerenmarkt.