Tachtigjarige Sportvereniging Dalfsen viert eiken jubileum

DALFSEN - Het begon allemaal met wilde ideeën in de kapsalon van Jan Rientjes in de Wilhelminastraat in Dalfsen. In de lente van oorlogsjaar 1942 werden daar de plannen gesmeed voor de oprichting van een nieuwe voetbalvereniging in het dorp. Op 1 september van dat jaar was het gelukt. Het bleek het begin van Sportvereniging Dalfsen, dat nu - tachtig jaar later - het eiken jubileum mag vieren.

In de loop van de decennia kende de vereniging verschillende grote mijlpalen. Waar de naam bij de oprichting in 1942 nog AVV (Algemene Voetbal Vereniging) was, veranderde dit in 1963 toen de vereniging uitbreidde met een gymnastiekafdeling. De naam van de kersverse omnivereniging werd
SV Dalfsen. Memorabel was ook de opening van Sportpark Gerner in 1969 en de bijbehorende kantine.

Die locatie is anno 2022 nog altijd de thuisbasis van SV Dalfsen, dat zich inmiddels al enkele jaren een trotse eersteklasser mag noemen. Op 2, 3 en 4 september zal het sportpark het decor zijn van de viering van het 80-jarig jubileum.

De jubileumcommissie van de vereniging heeft een fraai programma op touw gezet, met op de vrijdag een reis door de clubhistorie aan de hand van een quiz. Zaterdag 3 september volgt ’s middags een reünie voor oud-leden, die vloeiend overloopt in een feestavond. Zondags binden vele
helden uit het verleden de voetbalschoenen nog eens onder, tijdens een jubileumwedstrijd met voormalig eerste-elftalspelers.

Belangstellenden zijn dit weekend van harte welkom om de festiviteiten mee te beleven op Sportpark Gerner. Het complete programma van het jubileumweekend is terug te vinden op de clubwebsite: www.svdalfsen.nl.