VECHTDAL - Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Sallands Bachkoor mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 

In totaal collecteren 1182 organisatie in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media. 

Het Sallands Bachkoor wil graag blijven repeteren in deze zware tijden voor de culturele sector om, zodra dat mogelijk is weer mooie concerten te kunnen verzorgen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Het is de oudste collecte van Nederland. 

Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. 

Als u iets wilt geven aan deze collecte kunt u de QR-code ook vinden op de web-site van het Sallands Bachkoor: www.sallandsbachkoor.nl of op de facebook-pagina van het koor. Voor meer informatie kunt u bij de leden terecht.

=========

Week van de Jonge Mantelzorger

VECHTDAL - Jonge mantelzorgers krijgen in de Week van de Jonge Mantelzorger van 1 tot en met 7 juni 2021 een extra steuntje in de rug. 

In Nederland zorgt ongeveer een kwart van de jongeren voor iemand in zijn of haar directe omgeving. Vaak is dat een ouder, broertje of zusje in het gezin. De mantelzorg varieert van huishoudelijke hulp tot ondersteuning bij de medische verzorging. Het is mooi dat jonge mensen dit doen, maar het kan best intensief zijn. Zeker als ze dit combineren met school of een studie. De campagne ‘Deel je zorg’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport roept jonge mantelzorgers op hun zorg te delen.

De campagne ‘Deel je zorg’ stimuleert mantelzorgers over hun zorgen te praten of gebruik te maken van hulp. Mantelzorg geven is namelijk niet altijd makkelijk. Toch vinden vier op de vijf mantelzorgers het vanzelfsprekend dat zij zorg verlenen. Zij geven aan dat ze het fijn vinden om een helpende hand te bieden. Jonge mantelzorgers ontwikkelen al op vroege leeftijd een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Er is ook een keerzijde. Jonge mantelzorgers hebben vaker last van stress en piekergedachten dan leeftijdsgenoten. De zorgsituatie thuis roept vragen op over hun eigen toekomst.

Meer informatie: www.mantelzorg.nl/jongzorgen