Boerenmarkt in Oud Bergentheim

OUD BERGENTHEIM - Op zaterdag 13 augustus wordt dit jaar weer de boerenmarkt gehouden bij “erve Schottinck”aan de Molinksweg 1 te Oud-Bergentheim.

Dertig kramen met onder andere plaatselijke ondernemers die overh(eerljke) streekproducten zoals kaas, eieren, aardappelen, honing ,worsten en zuivel verkopen. Verder zijn er kramen met schilderkunst, sieraden, chocola, bloemsierkunst en huis-en-tuin decoraties.

Vanaf 9.30 uur vertrekken er oldtimer trekkers voor een toertocht en deze komen in de loop van de dag weer terug naar de boerenmarkt. Henry Compagnie laat zijn draaiorgeltje draaien en 's middags is er een spetterend optreden van het shantykoor ”de Moskoufieten” uit Bergentheim .

Wie een rondritje met paard en wagen wil maken kan instappen bij menvereniging HARP uit Hardenberg. Voor de kinderen is er een springkussen, ponyrijden en kan er gratis een potje worden gedraaid bij de pottenbakker Harry Neutel.

Wie van al dit bovenstaande trek heeft gekregen kan een ambachtelijk gebakken (spek)pannenkoek met stroop of poedersuiker of een broodje hamburger kopen. Ook worden er op traditionele wijze knieperties gebakken en verkocht.

De markt is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis, parkeren kost € 1,00