Uitgaan Ommen

OMMEN - Takens Balkbrug, Podium Hardenberg en nog langer geleden, Papillon Hardenberg. Allemaal bekende discotheken in het Vechtdal. Het enige puntje, ze bestaan al jaren niet meer. Vervangende discotheken zijn er voor jongeren niet gekomen. Maar wat vinden jongeren van het uitgaansleven in Ommen? Tijdens Ommer Bissingh lopen de meningen uiteen.

“Ik geef het uitgaansleven een vier”, zegt één van de jongeren zonder twijfel. “Het is niet heel leuk hier, ik kom hier nooit en ga eigenlijk altijd ergens anders naartoe.” Een andere jongere geeft aan dat er te weinig te doen is, “De keet is mooi, maar dat is het ook wel.”

Volgens de jongeren is er ruimte voor verbetering wat betreft het uitgaan in Ommen. Toch worden er ook dikke voldoendes gegeven, “Ik geef het wel een acht. Het is altijd gezellig hier. Je kan hier wel goed uitgaan.” Iemand anders geeft aan dat Ommen klein is, maar heel gezellig. Maar af en toe mag er wel wat verandering, een keer livemuziek. “Eigenlijk wil ik dat Ommen een beetje als Zwolle gaat worden.”