Hennepkwekerij ontmanteld in Ommen

OMMEN - Woensdagochtend is door de politie een inval gedaan in een vrijstaand huis aan de Merelstraat in Ommen. Binnen is een hennepkwekerij aangetroffen. Diverse kamers op de verdieping bleken volledig verbouwd te zijn tot plantage met 529 wietplanten. De planten zijn inmiddels door een specialistisch team vernietigd. Tot ver in de middag werden opruimwerkzaamheden uitgevoerd.

De bewoonster is aangehouden en door de politie verhoord. Buurtbewoners werden door agenten gevraagd of ze iets verdachts hebben gezien. Niets bleek minder waar: "Een heel vriendelijke, heel normale vrouw, niemand had dit achter haar gezocht." 

In 2012 werd op hetzelfde adres ook al een hennepplantage met circa 250 stekjes aangetroffen. Destijds was er een andere huurder die een plantage in de kelder had opgebouwd. Omdat de agenten die afkwamen op een melding van woninginbraak in het pand een wietlucht roken, volgde destijds de ontdekking van de kwekerij.

In een bericht van de Ommer wijkagent Thijs Abbink op Instagram staat een waarschuwing te lezen: "Het kweken van hennep is geen onschuldige hobby. Het telen van deze plant is een misdrijf en dus strafbaar. Het brengt tevens meerdere risico's met zich mee zoals brandgevaar, ontploffingsgevaar en gezondheid. Een hennepkwekerij kun je herkennen aan condensvorming op de ramen, zoemende of brommende geluiden, afgeplakte ramen, gordijnen die nooit open gaan, stankoverlast in de vorm van henneplucht, bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijden, stroomstoringen op het elektriciteitsnet, bewakingscamera's of extra ontluchtingspijpen in het dak. Vermoeden van een hennepkwekerij? Altijd melden! Als je denkt dat ergens een hennepkwekerij zit, meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000."