boom
Foto: Creative Commons Zero - CC0

OVERIJSSEL - De Provincie Overijssel heeft een fonkelnieuwe subsidieregeling om het kleinschalig planten van bomen aantrekkelijker te maken. Vanaf nu is het mogelijk dat aanvragers voor het planten van bomen in een straat, wijk, buurschap of dorp het verzoek kunnen bundelen.

Met de subsidie kunnen de kosten van het planten van bomen worden vergoed. De subsidie voor een gecombineerde aanvraag is honderd procent van de kosten met een maximum van 300 euro per straat, wijk, buurtschap of dorp.

Iedereen een boom

Volgens de provincie wordt het dankzij de nieuwe regeling een stuk eenvoudiger om met een gecombineerde aanvraag bomen of een bosplantsoen aan te leggen. De subsidie is inclusief de bijbehorende palen en banden voor de ondersteuning van de bomen. Wel moet de aanvraag voldoen aan een aantal voorwaarden. Denk hier aan het type boom en de omtrek van de bomen zelf.

De nieuwe subsidieregeling is onderdeel van het project het project 'Iedereen een Boom'.

Een extra boom per inwoner van Overijssel

Eén boom per inwoners in Overijssel. Dat is het plan. De Provinciale Staten van Overijssel heeft in november 2018 een motie aangenomen om dit te bewerkstelligen. Het plan is om concreet 1,1 miljoen bomen extra aan te planten in Overijssel. Momenteel staat de teller op ruim 350.000 bomen.

Het komende plantseizoen is het mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe regeling.