Derde Ommerland Wielerronde van Ommen staat in de steigers

OMMEN - Het bestuur van Stichting Wielerronde Ommen heeft het programma voor de wielerronde van Ommen klaar. De ronde wordt net als een jaar eerder verreden op de laatste zaterdag van augustus, de 27e. Start en finish zijn nabij de muziekkoepel op de straat welke grenst aan Markt en Vechtkade.

Het parcours omhelst een ‘rondje om de binnenstad’. Gestart vanaf de Vechtkade/Markt gaat het in westelijke richting en een scherpe draai richting Varsenerstraat en vervolgens via de Van Raaltestraat en de Julianastraat terug naar de start en finishlijn.

Voordat de elites, Professionals-B en beloftes van start gaan is er voor de allerjongsten een loopfietsenrace en voor de iets oudere jeugd een dikke bandenrace.

Voorafgaand aan het wielerevenement is op vrijdag 19 augustus een wielercafé, in het horecagebouw van camping Ommerland, de hoofdsponsor van dit evenement. Tijdens dit wielercafé zullen voormalig wielrenners en ‘directeuren’ van grote wielerkoersen hun ervaringen met de aanwezigen in de zaal delen.

Programma Ommerland Wielerronde van Ommen

17.00 uur: start loopfietsenrace voor de jeugd van 2 tot en met 4 jaar op het parcours voor supermarkt Jumbo.

17.15 uur: start van de dikke bandenrace voor 5 tot en met 8 jarigen, nabij de muziekkoepel.

17.30 uur: start van ditzelfde festijn in de leeftijdsklasse 9 tot en met 12 jaar.

17.45 uur: prijsuitreiking van dikke bandenrace in de beide jeugdklassen.

De loopfietsenrace en de dikke bandenraces worden gesponsord door Jumbo-Visma. Als je mee wil doen, moeten papa en mama inschrijven via: https://ready2race.teamjumbovisma.nl/wedstrijden/. Inschrijven kan ook op zaterdag 27 augustus, vanaf 12.00 uur op de Markt bij café-restaurant Flater.

18.00.uur: start van de Ommerland Ronde van Ommen over 70 ronden van 1.3 kilometer voor

beloftes, Elite en Professionals-B coureurs. Grote vraag vooraf is: wie wordt de opvolger van Peter Schulting, de winnaar van 2021. Inschrijven via www.KNWU.nl.

20.00 uur: prijsuitreiking Ronde van Ommen, het podium staat tegenover de muziekkoepel.

Meer info via ww.rondevanommen.nl