PEC Zwolle haalt bak ervaring in huis met spits Vellios

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft zich verzekerd van de diensten van Apostolos Vellios (30). De Griekse aanvaller komt transfervrij over van PAS Lamia uit zijn geboorteland en tekent voor één jaar in Zwolle, waarbij de club een optie heeft bedongen op een tweede jaar.  

Vellios is voormalig Grieks international en een perfecte aanvulling voor de Zwolse voorhoede. In het verleden speelde Vellios onder meer in de Premier League voor Everton en in het Championship. Ook in België en Italië was de 1.91 meter lange aanvaller actief. 

Technisch directeur Marcel Boudesteyn over de nieuwe aanvaller: ,,We zochten in de selectie nog naar een ervaren aanvaller. Apostolos heeft veel ervaring op de Europese velden, is international van Griekenland geweest en is hongerig naar een nieuw avontuur en doelpunten maken. Normaliter zou een speler van dit kaliber niet haalbaar zijn voor ons, maar Apostolos heeft duidelijk gemaakt dat de financiën voor hem niet leidend zijn, maar enkel uitzicht op speeltijd. Die drive siert hem enorm.”  

Apostolos Vellios stelt zich graag voor aan de Zwolse achterban: ,,Mijn naam is Apostolos, maar meestal word ik Tolis genoemd. Ik heb heel bewust voor PEC Zwolle gekozen en dit is waarom. De club heeft een manier van spelen die goed past bij mijn opvatting van het spel. Ik heb veel beelden bekeken van de ploeg van vorig seizoen, maar ook van eerdere jaren. Wat mij opviel was dat het team altijd en zo snel mogelijk naar voren wil. Ik ben een type speler die medespelers vrij kan zetten, maar ook zelf graag de trekker overhaalt. De Nederlandse competitie is natuurlijk wel helemaal nieuw voor me, maar op basis van wat ik heb gehoord en gezien verwacht ik er veel van. Ik hoop snel kennis te maken met de supporters in het stadion en kan dan ook niet wachten tot dat moment daar is.”