Beslis mee over het nieuwe logo van de gemeente Ommen

Beslis mee over het nieuwe logo van de gemeente Ommen

OMMEN - De gemeente Ommen krijgt een nieuw logo! Inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente hebben samen nagedacht over de nieuwe uitstraling. Er zijn twee logo’s en huisstijlen ontwikkeld. Eén van beide wordt het nieuwe logo/huisstijl van de gemeente. En u kunt daarover meebeslissen! Op welke optie stemt u?

Met de nieuwe huisstijl wil de gemeente meer eenheid en herkenbaarheid aanbrengen in de huidige uitstraling. En door het steeds breder wordende communicatiemiddelen pakket is er behoefte aan een eenduidige huisstijl die flexibel (on- en offline) inzetbaar is. Het doel daarbij is een professionele(re) uitstraling waarin het DNA van de gemeente Ommen tot uiting komt en waarin inwoners, organisaties, verenigingen en
ondernemers zich herkennen.

gemeente ommen uitleg ontwikkeling logos

Dynamische, nuchtere en groene gemeente
Een huisstijl de visualisatie van de identiteit. Tijdens twee sessies met inwoners, ondernemers, verenigingen en de gemeente is er gekeken naar het karakter van Ommen en de omliggende dorpen. Hierbij kwamen o.a. het agrarische karakter, de rijke geschiedenis, de uitgestrekte natuur en het toerisme aanbod. Ommen is een nuchtere en groene gemeente waar inwoners zich thuis voelen en toeristen genieten van de rust, ruimte en dynamiek. Die uitgangspunten zijn meegenomen in de ontwikkeling van twee verschillende logo’s met bijbehorende huisstijlen.

Stem op uw favoriet
Het is aan de inwoners welke huisstijl de gemeente gaat gebruiken per oktober 2022. De twee ontwerpen, met elk een geheel eigen karakter, zijn klaar. Via de website www.ommen.nl/nieuwlogo, de stembus in het gemeentehuis en het stembiljet in het Ommer Nieuws kunnen Ommenaren tot 17 juli 2022 op hun favoriete logo stemmen.