D’Ommerdieck sluit veldcompetitie winnend af en wordt tweede

NIEUWLEUSEN - Zeer spannende wedstrijd van korfballers d’Ommerdieck tegen koploper winnend afgesloten.

De laatste veldwedstrijd was in Nunspeet tegen Hellas’63. Thuis werd er verloren met 12-14. IHellas was al koploper in de poule, d’Ommerdieck stond nog op de derde plaats en wilde graag tweede worden.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd. De stand ging gelijk op 1-1, 2-2, 3-3, 4-4, 5-5. Halverwege de eerste helft kreeg d’Ommerdieck meer vat op de wedstrijd. De broers Batterink zorgden voor een voorsprong van 5-8. Na 6-8 werd er gewisseld. Vera Prins kwam in het veld voor Agnes Compagner. Na 6-9 door Michiel Huzen was de ruststand 7-10.

Na rust kwam Celeste Ogink in het veld voor Miranda Huzen en Agnes Compagner wisselde weer met Vera Prins. Lisanne Teeuwsen schoot gelijk raak 7-11. Daarna raakte Gert Timmerman geblesseerd en kwam Vera Prins hem vervangen. D’Ommerdieck moest weer in het spel komen en Hellas profiteerde ervan 9-11. Na 9-12 kon Hellas dichterbij komen 11-12. D’Ommerdieck hield de twee punten voorsprong 11-13 en 12-14 en 13-15.Er waren nog vijf minuten te spelen en Hellas wist de gelijkmaker te scoren 15-15. Michiel Huzen schoot in de 26 ste minuut raak 15-16. Er waren nog 4 minuten te gaan. D’Ommerdieck hield het hoofd koel en wist de wedstrijd zonder puntenverlies uit te spelen. Eindstand 15-16. Door deze overwinning eindigt d’Ommerdieck op de tweede plaats.

Doelpuntenmakers : Michiel Huzen 3x Jasper Batterink 3x , Miranda Huzen 2x, Lisanne Teeuwsen 2x, Carlijn Haan 2x, Robert Batterink 2x, Gert Timmerman en Agnes Compagner.

Op woensdagavond 31 augustus gaat d'Ommerdieck het veld weer op voor de trainingen voor het komende seizoen.