Danny Koppelman wint met groots machtsvertoon eerste  Bissinghrun

OMMEN - Het had een geweldig spektakel moeten worden, de Bissinghrun in het centrum van Ommen. In plaats van een wedstrijd bij de atletiekbaan in april, zou eind juni een mooi tijdstip zijn om de Bissinghrun te organiseren. Het parcours was mooi, maar het aantal deelnemers viel tegen. Met 57 deelnemers op de 10 Engelse Mijl (16,1 km) en 77 op de 5 Mijl (8 km) en een handvol kinderen stroomde de markt niet bepaald over. Even een vergelijking afgelopen woensdag was er de Munnikenslagloop in Rouveen en vrijdagavond in Bergentheim de Banthumloop. Bij de ene een dikke vijfhonderd en in Bergentheim ruim zeshonderd , waarvan ruim driehonderd kinderen. Dus er is nog werk aan de winkel voor de organisatie. 

Ook de toppers ontbraken in Ommen, alleen thuisloper Danny Koppelman (Hoge Hexel) was er, en  een denderde moederziel alleen over het parcours. Met 50.21 was hij veel sneller dan de rest. Allleen Erik Leusink (Punthorst) met 56.41 kon in de verte af en toe nog een stipje zien van Koppelman. De rest was nog verder weg. Misschien dat de prijzenpot flink opgeschud kan worden, want dat wil nog weleens helpen. Bij de vrouwen won Marije Sieman (Baarn) 1.04.05 die Marije Dankelman (Arriën) met 1.11.06 ver voor bleef.

Op de halve afstand gingen de zeges naar Raymond Lozekool (Ommen) 29.18 en Yvonne Meijer (Witharen) 30.42, die alle jonge meiden voor bleef.