Bouwplaats fietstunnel Hessenweg open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

Bouwplaats fietstunnel Hessenweg open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

OMMEN - Op zaterdag 18 juni aanstaande kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen bij de bouw van de fietstunnel die straks onder het spoor doorgaat. De bouwplaats is te vinden ter hoogte van Hessenweg 23 in Zwolle. Doorgaans is de bouwplaats van Dura Vermeer verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 18 juni 2022 is deze van 10.00 tot 13.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

Innovatief en modern De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Op deze dag kun je niet alleen zien hoe ver het project gevorderd is, maar krijg je ook uitleg over hoe de bouw in z’n werk gaat. Natuurlijk wordt er nog steeds veel handwerk door echte vakmensen verricht, maar achter de bouw gaat ook een wereld aan innovatie schuil, waar met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

Daarnaast kun je de werkvoertuigen van dichtbij bekijken en in gesprek met de mensen die er dagelijks aan het werk zijn. Speciaal voor de kinderen is er een springkussen en is er een zoekkaart waarmee je een speurtocht over de bouwplaats maakt.

Milou Bosscher is omgevingsmanager bij Dura Vermeer. “Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 18 juni. Iedereen die zich afvraagt wat er toch altijd op die bouwplaats gebeurt, is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Het wordt een leuke dag voor jong en oud!”

Bouw fietstunnel door ProRail Vanaf maart 2022 werkt Dura Vermeer in opdracht van ProRail en de provincie Overijssel aan een nieuwe fietstunnel bij de Hessenweg in Zwolle. De nieuwe tunnel zorgt voor een snelle en veilige fietsroute van Zwolle naar Ommen. In de zomer van 2023 is de tunnel klaar en kunnen fietsers de spoorlijn Zwolle-Meppel veilig kruisen.

De bouw van de fietstunnel is onderdeel van het provinciale project Vechtdal Verbinding. Meer informatie daarover is te vinden op www.vechtdalverbinding.nl.

De Dag van de Bouw De Dag van de Bouw is een onderdeel van de imago campagne ‘De bouw maakt het’ en een initiatief van © Bouwend Nederland 2012-2022. Tijdens deze dag stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector

In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Na een pauze van twee jaar in verband met geldende coronamaatregelen, vindt de vijftiende Dag van de Bouw plaats op zaterdag 18 juni 2022.

Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.