Harm Jan Tip en Leonie Spijkers ontvangen B.J. Merjenburgh bokaal

OMMEN - Tijdens de eerste officiële feestelijke avond van FC Ommen was ook de uitreiking van de eerste B.J. Merjenburgh bokaal van FC Ommen. Deze bokaal wordt na afloop van elk seizoen uitgereikt aan de beste speler en speelster van het jaar van de beide vlaggenschepen van de vereniging.

Deze uitreiking was al traditie bij de voormalige verenigingen voor de fusie. Bij OZC heette de bokaal al de B.J. Merjenburgh bokaal en bij OVC ’21 was de Autoschade Koggel troffee de prijs voor de beste speler van het jaar. De winnaars van deze prijzen zullen zeker niet vergeten worden en krijgen een mooie plaats in ons clubgebouw “Weerkomm’n”.

De naamgever van de bokaal was Berend Merjenburgh, een man en een naam die veel voor het Ommer voetbal betekend heeft. Dat is dan ook de reden dat de naam aan deze prestigieuze prijs verbonden blijft aan FC Ommen. Verschillende nazaten van Berend Merjenburgh waren aanwezig bij de uitreiking van de bokaal. Aan dochter Greetje Hallink en zoon Wim Merjenburgh de eer om beide prijzen te mogen uitreiken.

De vaste supporters van beide elftallen en de technische staf beoordelen het hele seizoen de spelers en kiezen uiteindelijk de beste speler en speelster. Bij de vrouwen was de winnaar, met een gemiddeld cijfer van 7.11, Leonie Spijkers . Zij mocht de trofee in ontvangst nemen van Greetje Hallink. 

Bij de mannen was de winnaar, met een gemiddeld cijfer van 7.13, Harm Jan Tip. Hij mocht de troffee in ontvangst nemen van Wim Merjenburgh. Dit was voor Harm Jan de 2e keer dat hij de prijs in ontvangst mocht nemen. Hij sprak over een mooie prijs om afscheid mee te nemen van het prestatievoetbal, aangezien hij volgend seizoen een paar treden lager bij FC Ommen zijn balletjes gaat trappen.

Daarna was het tijd voor beide winnaars om hun naam te onthullen op de borden die in de kantine geplaatst zijn. Hier zal jaarlijks de winnaar en de winnares van deze mooie prijs geplaatst worden. Een prachtige eer en mooie motivatie voor het leveren van je beste prestaties.

Top 3 FC Ommen VR1

1. Leonie Spijkers 7.11

2. Linda Dankelman 7.09

3. Luna van der Staaij 7.05

 

Top 3 FC Ommen 1

1. Harm Jan Tip 7.13

2. Rik Jan de Groot 6.95

3. Robin Meyerink 6.68