Daijiro Chirino tekent nieuw contract

ZWOLLE - Daijiro Chirino heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis bij PEC Zwolle. De 20-jarige verdediger ligt nu vast tot medio 2023 met een optie voor nog een seizoen.

In 2019 tekende Chirino onder meer samen met Samir Lagsir en Gabi Caschili zijn eerste contract bij PEC Zwolle. Chirino, opgegroeid bij ASC Waterwijk, kwam in 2014 binnen bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. Tijdens die periode maakte hij in verschillende jeugdelftallen van Oranje zijn opwachting, maar de verdediger wacht nog op zijn debuut in de Zwolse hoofdmacht.

Daijiro Chirino: ,,Ik hoop dit seizoen mijn eerste officiële minuten in het eerste elftal te maken. De voorbije seizoen heb ik hard gewerkt om dat te bereiken. Dat PEC mij een nieuw contract aanbiedt zegt ook veel. De club en trainer zien het in mij zitten. Het is nu aan mij om de volgende stap te maken zodat ik ook echt aan speelminuten in het eerste elftal toe ga komen.”

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert: ,,Daijiro is een speler die zowel centraal achterin als op de rechterflank uit de voeten kan. Het is prettig voor de club dat we met Daijiro weer een jonge, talentvolle speler binnenboord houden. Dick heeft Daijiro het afgelopen seizoen ook vaak zien meetrainen bij de selectie en weet wat er nodig is om hem een volgende stap te laten zetten.”