Grandioos concert in de Reestkerk.

BALKBRUG - Het Ommer Mannenkoor (OMK) heeft vrijdagavond 10 juni een bijzonder gevarieerd concert voor een volle kerk ten uitvoer gebracht.

Het geheel was in handen van dirigent Gezinus Veldman. Naast begeleiding van het koor speelde hij ook enkele schitterende solo's, al dan niet samen met slagwerker Obed Redder en trompettist Jan Veneman. Het koor begon met 3 liederen die als thema VREDE hadden, iets wat de hoop is van velen in Europa en daarbuiten. Elk blokje werd afgewisseld met een solo van de muzikanten. Deze werden door het publiek geweldig gewaardeerd.

Na een blokje Bach werd het bekende “Halleluja van “Leonard Cohen gezongen. Na het liedje “Zee” van Toon Hermans werd er een medley van 3 walsen gezongen. Her lied Guten Abend Guten Nacht werd heel fijntjes gezongen met de melodie bij de trompettist. De officiële afsluiting was een blokje met 3 negrospirituals, waaronder in lingala taal, een Afrikaans dialect), het lied “Ntawundi”.

Als toegift werd, met een vertaling in het Nederlands van de onlangs overleden Jan Rot, het bekende lied “We’ll meet again” en Kumbaja gezongen. Alle liederen, inclusief de solopartijen, waren bewerkingen van dirigent Gezinus Veldman. Zoals gezegd, een bijzonder gevarieerd programma wat door het aanwezige publiek, waaronder beschermheer van het OMK, burgemeester H.Vroomen van Ommen, erg in de smaak viel.

Het was de bedoeling dat het concert zou worden gehouden in het openluchttheater in Balkbrug. Maar de voorspelling dat het een beetje zou gaan regenen bleek achteraf uit te komen waardoor het met heel goede medewerking van de stichting “Vrienden van de Reestkerk” werd verplaatst.  Wat in het vat zit verzuurt niet. Het OMK hoopt volgend jaar in het openluchttheater een concert te geven.