D'ommerdieck wint ruim van Sparta

NIEUWLEUSEN - De korfballers van d’Ommerdieck hebben nog twee wedstrijden te gaan. Zaterdag 18 juni moet het team naar Wit Blauw in Kampen en zaterdag 25 juni speelt het in Nunspeet tegen koploper Hellas 63.

Afgelopen zaterdag ontving d’Ommerdieck Sparta uit Zwolle. Het was de returnwedstrijd. In Zwolle werd er met 14-7 verloren. Dus d’Ommerdieck begon extra gemotiveerd aan de wedstrijd.

In de aanval stonden Agnes Compagner, Gerja Eykenaar, Roel Kikkert en Gert Timmerman. In de verdediging : Lisanne Teeuwsen, A junior Celeste Ogink, Robert en Jasper Batterink..

D’Ommerdieck begon voortvarend : binnen 6 minuten was de stand 3-0. Het spel werd in hoog tempo gespeeld en beide teams wisten om de beurt te scoren. Halverwege de eerste helft stond D’Ommerdieck met 5-2 voor, maar Sparta naderde tot 5-4. Beide teams kregen veel kansen, maar in 13 minuten werd er niet gescoord. In de laatste 4 minuten voor rust kon d’Ommerdieck wel de korf vinden. De ruststand was 8-4.

Na rust benutte Sparta een strafworp 8-5. D’Ommerdieck bleef de leiding houden en wist de rust te bewaren en benutte de kansen 10-5. Na 10-6 werd er gewisseld Jennifer te Kolsté kwam in het veld voor Celeste Ogink. Weer volgde er een doelpuntloze periode. Beide teams kregen veel kansen, maar kwamen niet tot een doelpunt. Ook nu trok d’Ommerdieck aan het langste eind. In de laatste zes minuten bracht d’Ommerdieck de eindstand op 13-6.

Doelpunten makers : Gerja Eykenaar 4x, Robert Batterink 3x, Roel Kikkert 2x, Agnes Compagner, Lisanne Teeuwsen, Celeste Ogink en Jasper Batterink allen 1x.

Zaterdag 18 juni speelt d’Ommerdieck in Kampen tegen Wit blauw om 12.30 uur.