Gemeente Dalfsen zoekt nieuwe kinderburgemeester

DALFSEN - Durf jij te zeggen wat je belangrijk vindt? Weet jij wat er speelt in jouw buurt en op school? Wil jij laten horen wat kinderen te zeggen hebben? Pak dan nu je kans en wie weet ben jij in het schooljaar 2022-2023 de opvolger van kinderburgemeester Myla Groenendijk. Deze speciale functie heb je tot het einde van dat schooljaar. Alle kinderen die volgend jaar in groep 7 en 8 zitten en in de gemeente Dalfsen wonen mogen meedoen.

Kinderburgemeester Myla Groenendijk draagt het stokje over aan de volgende kinderburgemeester: “Ik vond het echt superleuk om kinderburgemeester te zijn afgelopen tijd. Ik heb zoveel geleerd en gedaan. Het leukste vond ik om met de burgemeester mee te gaan naar activiteiten, zoals het openen van de bootcamp en de 4 mei-herdenking. Ik heb door corona niet heel veel met andere kinderen kunnen samenwerken, dus ik hoop dat de nieuwe kinderburgemeester dit kan gaan doen! Ik wil tegen alle kinderen zeggen dat het écht heel leuk is, dus meld je aan!”

Burgemeester Erica van Lente vult aan: “Ik ben heel benieuwd wie de volgende kinderburgemeester gaat worden. Myla heeft de afgelopen anderhalf jaar met passie haar rol vervuld en ik ben heel positief over hoe ze dat heeft gedaan. Ik merk vaak dat kinderen weten wie onze kinderburgemeester is. Ik krijg daardoor de indruk dat veel kinderen het wel leuk en interessant vinden. En dat is ook wat we graag willen: kinderen al op jonge leeftijd betrekken bij de gemeente, hen te enthousiasmeren, horen wat er bij kinderen leeft en ze nadrukkelijk een stem te geven. Dus ik zou alle kinderen die dit leuk lijkt willen oproepen: maak een leuk filmpje en stuur dit naar ons toe”.

Wat ga je doen en moet je kunnen als kinderburgemeester?

Als kinderburgemeester deel je ideeën en wensen met andere kinderen, de gemeenteraad, ambtenaren, de burgemeester of met wethouders. Die kun je zelf hebben bedacht of van vrienden en vriendinnen hebben gehoord. Iedereen kan ook bij jou terecht. En als kinderburgemeester bedenk je natuurlijk ook zelf acties om écht iets voor elkaar te krijgen. Verder ga je met de burgemeester en wethouders naar activiteiten en heb je enkele keren per jaar overleg met de burgemeester.

Je kunt kinderburgemeester zijn op veel verschillende manieren. Het is wel altijd belangrijk dat je nieuwsgierig bent, dat je het niet erg vindt om in de belangstelling te staan, en dat je het leuk vindt om kennis te maken met andere kinderen in de gemeente Dalfsen om te luisteren naar hun ideeën. De kinderburgemeester is het hele schooljaar 2022-2023 actief.

Hoe meld je je aan?

Zit jij volgend jaar in groep 7 of 8, woon je in de gemeente Dalfsen en wil jij graag kinderburgemeester worden? Leuk! Stuur uiterlijk dinsdag 28 juni via WeTransfer een filmpje op van maximaal 1,5 minuut waarin jij vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Zet in dit berichtje je naam, leeftijd, adres, e-mailadres en telefoonnummer van je ouders en stuur het naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. We willen graag een telefoonnummer van je ouders ontvangen, zodat we eventueel contact op kunnen nemen met je ouders om toestemming te vragen.