Kulturhus De Spil presenteert het SPIL Midzomer Weekend op 17 & 18 juni 2022

NIEUWLEUSEN - In het weekend van vrijdag 17 en zaterdag 18 juni, moet, als alle omstandigheden meewerken, de grootse afsluiting worden van het seizoen programma van Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. Dan krijgt het Midzomer Festival weer gestalte; het tweede sinds de opening van het multifunctionele gebouw in september 2018. Het Kulturhus blijft meebewegen met de ontwikkelingen. “Dit jaar spreken we zelfs van een Midzomer Weekend’’, zegt manager Stefan Keijzer.

Het Midzomer Festival wordt namelijk voorafgegaan door iets nieuws. In samenwerking met de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen en Autobedrijf Jansen uit Balkbrug, wordt op vrijdag 17 juni een geheel nieuwe braderie georganiseerd in het hele gebied rondom de Spil. Naast standhouders doen hier ook bijzonder veel maatschappelijke organisaties aan mee. Zo breidt het eerder eendaagse festival uit. Aansluitend vindt er vrijdagavond de ‘Jansen Midzomer Oldtimershow’ plaats tegenover het terrein van SV Nieuwleusen. ‘’Er worden honderden voertuigen verwacht’’, aldus Keijzer.

Zaterdag 18 juni dan pakt Kulturhus de Spil uit, met tal van creatieve workshops voor kinderen en er wordt zelfs een limonadefabriek gebouwd. Nieuwleusen Synergie ziet ook meerwaarde in van dit gemeenschapsevenement en heeft er voor gezorgd dat er een circustent wordt opgebouwd op het festivalterrein. Hier kunnen kinderen genieten van nostalgisch circustheater. Natuurlijk wordt het geheel omlijst door tal van muzikale acts uit het Vechtdal. De avond wordt afgesloten met een optreden van Mooi Wark.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website van het Kulturhus www.despilnieuwleusen.nl