Korfballers d’Ommerdieck komen net te kort.

NIEUWLEUSEN - De thuiswedstrijd tegen Hellas’63 2 uit Nunspeet werd met veel fysiek geweld gespeeld. D’Ommerdieck kende dit team en bleef rustig en liet zich niet provoceren.

In de aanval Carlijn Haan, Lisanne Teeuwsen, Jasper Batterink en Gert Timmerman, in de verdediging Janniek Talen, Gerja Eykenaar, Robert Batterink en Roel Kikkert.

In de eerste aanval wist Jasper Batterink in zes minuten 2-0 te maken. Na een benutte strafworp van Hellas 2-1, bleef d’Ommerdieck op voorsprong 5-1. Maar Hellas kwam dichterbij 5-4. Jasper Batterink zorgde voor 6-4. Hellas bleef van afstand raak schieten en de ruststand was 6-7.

Na rust kwam Agnes Compagner in het veld voor Janniek Talen. Gert Timmerman maakte de gelijkmaker 7-7.Na 7-9 wist d ,Ommerdieck toch weer gelijk te komen 9-9. Celeste Ogink kwam in het veld voor Gert Timmerman. D’Ommerdieck kreeg veel kansen, maar wist ze niet af te maken. Hellas bracht de stand op 9-14. Jennifer te Kolsté wisselde met Gerja Eykenaar. In de laatste vijf minuten schoot d’Ommerdieck driemaal raak. Eindstand 12-14.

Doelpuntenmakers Jasper Batterink 7 x, Carlijn Haan 2x, Gerja Eykenaar, Gert Timmerman en Roel Kikkert allen 1x.

Zaterdag 28 mei is de returnwedstrijd in Nunspeet tegen Hellas’63 2. Aanvang 12.30 uur.