Geslaagd fluitsignaal Scoor een Boek

HARDENBERG - Donderdagochtend 12 mei verzamelden zich 133 leerlingen van 6 scholen die meegedaan hebben aan het project Scoor een Boek! op sportpark De Boshoek in Hardenberg.

Bibliotheek Hardenberg, organisator van Scoor een Boek!, werd voor het Fluitsignaal geweldig ondersteund door studenten van het Alfa College, die de opleiding voor Onderwijsassistent volgen. De studenten hadden een spellencircuit bedacht en na een opwarmend dansje konden de spieren los! Zo was er bijvoorbeeld een krattenrace, allesbal, en konden kinderen meten met welke snelheid ze een penalty namen. Het was een zeer geslaagd evenement, waarbij het aangename weer ook meehielp. De kinderen kregen na afloop een verfrissend ijsje aangeboden en een attentie voor de klas, namens Heracles.

Dankzij de medewerking van Erik Hein, sportcoach van de gemeente Hardenberg, kon gebruik gemaakt worden van de mooie accommodatie De Boshoek en de kantine van HHC Hardenberg.

Resultaat Scoor een Boek!

De deelnemende scholen uit de regio van Heracles hebben samen 9668 boeken gelezen, waarvan de Hardenbergse scholieren er maar liefst 1000 lazen! Een mooi resultaat. Ook was er een digitale thuiseditie, Scoorthuis, waarvan de uitslag nog volgt.

In de gemeente Hardenberg hebben 11 scholen meegedaan met Scoor een Boek, en de Bibliotheek gaat dit project ook voor het volgend schooljaar weer aanbieden. Want lezen en bewegen blijven enorm belangrijk!

Over Scoor een Boek!

Scoor een Boek! is een project dat lezen en sport met elkaar verbindt. Hierbij werkt de Bibliotheek samen met Heracles Almelo. Gedurende 10 weken hebben leerlingen uit groep 5 en/of 6 meegedaan door heel veel boeken te lezen en mee te doen aan sportieve en creatieve challenges , die Heracles elke week aan de scholen stuurde. Op deze manier fungeerden voetballers als rolmodel voor de kinderen. Want zowel lezen als bewegen zijn gezond!

Het project is opgebouwd als een voetbalwedstrijd, met een Warming-up, Rust en een Fluitsignaal. De eerste twee onderdelen vinden in de klas plaats, maar het laatste werd feestelijk gevierd op het sportpark.