Dennenkampschool wint WK voetbal tijdens schoolvoetbal toernooi  maar de Kardoen wint het schoolvoetbal

OMMEN - Wie kende hem niet in Ommen, Hans Visscher de man van de thee bij OVC'21, de man die na een paar borrels het had over de schoorsteenveger. Hans Visscher die ervoor zorgde op sportpark het Laar dat de doeken voor de velden werden geschoven, zodat men niet gratis naar het voetballen kon kijken. Hij was de aanstichter van het schoolvoetbal. Na twee jaar corona kon het afgelopen woensdag weer en het werd een geslaagd evenement.

Het Schoolvoetbaltoernooi is en jaarlijks terug kerende happening. Het toernooi is niet meer weg te denken bij de Ommer jeugd en omliggende dorpen.

Legende Hans Visscher begon ooit met het uitnodigen van scholen om vriendschappelijke wedstrijdjes tegen elkaar te spelen. In 1959 besloten de KNVB en de heren Bult en Willemsen om het gebeuren in toernooivorm te gieten. Door de jaren heen kreeg het schoolvoetbaltoernooi steeds meer allure. Er kwamen steeds meer teams bij.

Het Hans Visscher schoolvoetbaltoernooi werd voor het eerst onder de vlag van FC Ommen op sportpark Westbroek gehouden. Het was mooi alle scholen te ontvangen en te zien dat zoveel kinderen van de voetbal sport genieten. En om de sport te promoten had FC Ommen een activiteit voor de deelnemers georganiseerd. Het voetbal dartspel.

Een contest welke school het beste kon richten en de meeste punten zou  behalen. De winnaar ontving een WK bal Qatar voor haar school De winnaar werd eindelijk de Dennenkampschool. De aanvoerder ontving van wethouder Leo Bongers de prijs.

De verrassende finalist De Dennenkamp moest in de eindstrijd het hoofd buigen voor de Kardoen, die echt een maatje te groot was. ‘The Green machine’ bereikte ongeslagen naar de finale, met nul goals tegen. Ongekend. De ene na de ander groene golf spoelde af op Van Elburg, die lang stand hield, maar niet bestand bleek tegen twee kogels van Stan Mansier en een onhoudbare schuiver van Jacob Snip. Strijdend ten onder. De trots straalde af van het gelaat van meester Bemboom.

Ook bij de meisjes was de eindoverwinning voor de Kardoen, die nu bestempeld kan worden als basisschool annex voetbalacademie. In de finale waren de meisjes in het groen met 1-0 te sterk voor de voetbalmeiden van het Palet. De winnaars van het Hans Visscher toernooi mogen zich woensdag 18 mei presenteren in Hardenberg, waar de regiofinales worden afgewerkt.