Foto: LTO Noord

DALFSEN – Vrijdag zijn 100 voedselpakketten uitgedeeld aan Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Dalfsen. Gerrie Kleene, voorzitter LTO Vechtdal, overhandigde namens de boeren en tuinders 24 pakketten bij de chalets op camping Het Tolhuis.

LTO had aan de werkgroep -Welkom in Dalfsen- het aanbod voor deze actie gedaan. Deze werkgroep zorgde verder voor de verspreiding van de voedselpakketten onder alle bekende adressen in Dalfsen. Afhankelijk van het aantal personen kreeg men 1 of 2 dozen. Nederlandse boeren en tuinders steken de Oekraïense vluchtelingen die naar ons land komen op deze manier een hart onder de riem met een boerenpakket met boodschappen. De producten voor deze boerenpakketten worden door boeren en tuinders gratis geleverd.

Op de dozen stond in het Oekraïens: voedsel verbindt ons. In de doos zaten producten als: kwark, bacon, tomaten, mini-komkommers, uien, aardappelen en peren. Voor de distributie ervan was natuurlijk ook geld nodig en daarvoor was een doneeractie opgezet. Met elke donatie van € 1.000,- worden 75 boerenpakketten verzonden. Initiatiefnemers van deze actie zijn de boerenverenigingen ZLTO, LTO Noord, LLTB en ABAB Accountants & Adviseurs. Boerschappen in Breda verzorgde de verzameling, verpakking en verzending van de voedselpakketten.