VA & JBN keurmerken voor Sportcentrum Emsland Ommen

OMMEN/VARSSEN - In de afgelopen periode heeft Sportcentrum Emsland flink in veiligheid, professionaliteit en kwaliteit geïnvesteerd. De beloning hiervan heeft in de afgelopen weken plaatsgevonden: Sportcentrum Emsland heeft twee nieuwe keurmerken én het Label Veilig & Verantwoord Vechtsporten weten te behalen. Uniek in Ommen en omstreken.

Het VA (Vechtsport Autoriteit) keurmerk en het keurmerk van JBN (Judo Bond Nederland) zijn in het leven geroepen om het kaf van het koren te scheiden in de sportschoolwereld.

Waar iedereen zich nu nog een sportschool of gym kan noemen, zonder daarvoor aan de juiste voorwaarden te voldoen, wordt dit in de toekomst steeds moeilijker en voor gemeenten niet meer te accepteren wanneer niet voldaan wordt aan kwaliteits- en veiligheidseisen. Zowel voor beginnende als voor geoefende sporters dus een hele vooruitgang.

De VA is een toezichthoudende organisatie voor onder andere het kickboksen. De organisatie werkt samen met de vechtsportbonden, overheden, ministerie van Volksgezondheid & Welzijn en het sportkoepel NOC*NSF.

Het JBN-keurmerk vertegenwoordigt het toezicht op de kwaliteit en gezondheid in de judo-, aikido- en jiujitsu disciplines ook in samenwerking met bovenstaande organisaties.

Het Label Veilig & Verantwoord Vechtsporten toont de onderschrijving en uitdraging van de erecode (norm) van de vechtsport door Sportcentrum Emsland aan.

Meer weten over de keurmerken? Check de websites van de diverse instanties.

Sportcentrum Emsland neemt haar leden hiermee zeer serieus en heeft dan ook als lange termijndoel om jong en oud, beginnend en gevorderd; veilig, plezierig en professioneel te blijven begeleiden in hun sportieve, fysieke en mentale ontwikkeling door middel van de aangeboden vechtsporten.

U bent van harte welkom bij Sportcentrum Emsland om een kijkje te komen nemen.

Ook proeflessen zijn mogelijk. Sportcentrum Emsland is prachtig gelegen, no-nonsense, laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Check voor meer info www.emsland-ommen.nl.