Bibliotheek Hardenberg duikt in de sollicitatiekracht van verhalen

HARDENBERG - Als je de ander wilt overtuigen dat jij de juiste kandidaat bent voor de baan, dan moet je een goed verhaal vertellen. Tijdens de online sollicitatietrainingen die de Bibliotheek in mei organiseert, kunnen werkzoekenden leren hoe ze dat kunnen doen.

Sollicitatiespreekuur Op woensdagochtend 11 mei is het Sollicitatiespreekuur, waar vragen gesteld kunnen worden over het schrijven van een sollicitatiebrief en CV, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, maar bijvoorbeeld ook over het inrichten van een LinkedIn-profiel.

Training Storytelling Niemand loopt warm voor het opdreunen van argumenten, het delen van getallen of het voorlezen van een CV. Als je de ander wilt overtuigen, moet je met een goed verhaal komen. Ook tijdens jouw zoektocht naar werk. Hoe je dat kunt doen, ontdek je in de training van dinsdag 17 mei.

Walk & Talk: Waarom wil je werken bij werkgever x? Als je solliciteert, dan gaat het er vooral om of je past bij de vacature én bij de organisatie. Een werkgever wil dan ook heel graag een enthousiast antwoord op de vraag waarom je juist bij hem wilt komen werken. Tijdens de Walk & Talk op 19 mei gaan we verder in op deze vraag, om zo een sterke(re) basis te leggen voor je sollicitatie.

JobOn: Inzicht in je talenten Weet jij wat jouw talenten zijn? Vaak heb je wel een idee van waar je goed in bent. Maar het kan best lastig zijn dit te verwoorden in een sollicitatiebrief of -gesprek. Tijdens deze JobOn-training op 24 mei ga je ontdekken wat je talenten zijn en hoe je dat sterk kunt verwoorden. Én hoe je je talenten in kunt zetten om die ene baan te bereiken.

Alle activiteiten zijn gratis online bij te wonen. Aanmelden is verplicht. Meer informatie is te vinden op de website www.bibliotheekhardenberg.nl/programma.