Eerste veldwedstrijd voor d’Ommerdieck.

NIEUWLEUSEN - Het was even wennen aan het veld en de harde wind voor de korfballers van D’Ommerdieck. D’Ommerdieck ging bij Sparta Zwolle op bezoek.

In de basis stond Roel Kikkert in de verdediging, samen met Robert Batterink, Janniek Talen en Gerja Eykenaar. In de aanval stonden Carlijn Haan, Lisanne Teeuwsen, Gert Timmerman en Jasper Batterink.

Sparta begon voortvarend, na 2 minuten was het 1-0. Jasper Batterink maakte de gelijkmaker. En na 2-1 zorgde Roel Kikkert voor een gelijke stand 2-2. Het spel golfde heen en weer. Beide teams kregen kansen, maar dat lukte niet. Sparta wist 3-2 op de klok te zetten en daarna bleef d’Ommerdieck 10 minuten verdedigen en waarbij de aanval de opgelegde kansen niet kon benutten. Pas in de laatste minuut voor rust schoot Sparta tweemaal raak. Ruststand 5-2.

Er werd gewisseld Vera Prins kwam in het veld voor Lisanne Teeuwsen. D’Ommerdieck begon goed. Robert Batterink schoot gelijk raak 5-3. En na 6-3 maakte Vera Prins het vierde doelpunt voor d’Ommerdieck. Na 7-4 werd er weer gewisseld bij d’Ommerdieck Michiel Huzen kwam in het veld voor Roel Kikkert. Na 8-4 wist Jasper Batterink raak te schieten 8-5. Na 10-5 verzilverde Michiel Huzen een strafworp 10-6. Het werd 11-6. Ger Timmerman schoot raak 11-7. Sparta bracht de eindstand op 14-7.

Doelpuntenmakers : Jasper Batterink 2x, Roel Kikkert, Robert Batterink, Vera Prins, Michiel Huzen en Gert Timmerman.

De volgende wedstrijd is op 14 mei thuis op het korfbalveld op sportpark het Klaverblad. Om 14.45 uur speelt d’Ommerdieck 1 tegen Wit Blauw 4 uit Kampen.