Tekst en Foto's: Harry Kruiper

BALKBRUG - Nadat het evenement vanwege de coronasituatie twee jaar op rij afgelast moest worden was organisator MAC van Dedem erg blij dat in 2022 weer de Internationale Jacobs Groep Grasbaanraces in Balkbrug georganiseerd konden worden. Traditiegetrouw worden de races verreden op Tweede Paasdag. Vanwege het 75-jarig jubileum pakt de MAC van Dedem dit jaar uit met maar liefst 18 rijders in de Internationale Specials klasse.

int. grasbaanraces 2e paasdag balkbrug foto harry kruiper 8

Het werd aan de Molenweg in Balkbrug de eerste internationale race op de kalender. Er stonden maar liefst zes raceklassen op het programma met de Internationale Specials, Zijspannen, NK 250cc, NK 500cc, Powergirls en 125cc Specials. Tijdens deze speciale editie bestond het Internationale Specials startveld uit 18 in plaats van de gebruikelijke 12 rijders. Kortom, er was een vol programma met extra races en een ijzersterk deelnemersveld.

Interesse vanuit de rijders was er volop van uit binnen- en buitenland. Zo kwamen uiteraard MAC van Dedem clubrijders Dave Meijerink, Harriët Zwiers en Niek Meijerink aan de start. Daarnaast keerde Jannick de Jong na vier jaar terug als actief coureur in de grasbaanracerij. Naast de Nederlandse top waren er ook rijders uit onder andere Denemarken, Engeland, Duitsland en Tsjechië naar Balkbrug afgereisd.

int. grasbaanraces 2e paasdag balkbrug foto harry kruiper 10

Ook was er volop vertier in de paddock. De band Dirty Dog zorgde voor gezelligheid in de feesttent zorgen en was er voor kinderen ook van alles rondom de baan te beleven. Voor de genodigden en sponsoren had de MAC van Dedem een VIP-tent.

 

Meer foto's op facebook: @vechtdaltv