Toneelgroep Oese Volluk heeft de vaart erin

OMMEN - Zaterdagavond speelde de toneelgroep uit Nieuwleusen in een goed gevuld theater Carrousel het blijspel José Passé. Het publiek zat in het begin nog wat onwennig na 2 jaar afstand houden, maar genoot van het zelfgeschreven blijspel wat zich afspeelde op de zojuist geopende passantenhaven. Havenmeester José had haar handen vol aan haar gasten, de havenmedewerkers, de “hangouderen” van het naastgelegen
verzorgingstehuis en vooral aan Gerwin Verduijn die door de gemeente was aangesteld om van de haven een succes temaken.

Backpackers Nico en zijn vriendin Marloes waren op kanovakantie in het schitterende Vechtdal. Zijn vriendin Marloes hoorde dat de processierups op het haventerrein met het verdelgingsmiddel Xen Tari bestreden zou worden. Als milieuactivist kwam ze onmiddellijk in actie en stelde een milieuvriendelijk alternatief voor. De bereiding en het gebruik van het middel had hilarische situaties tot gevolg, net als de gevolgen van de energiebesparende maatregelen die waren getroffen. Dit was nodig omdat men moest voldoen aan de eisen van het Blauwe Vlag keurmerk.

Janna en Anna, die in het naastgelegen verzorgingstehuis wonen waren dagelijks te vinden in de haven en hielden iedereen goed in de gaten, omdat ze hadden gehoord dat er een mystery guest op de haven kon rondlopen die zou controleren of de haven aan de strenge eisen van de Blauwe Vlag voldoet. Hun speurwerk naar deze mystery guest leidde tot dolkomische situaties waarop een zoveelste lachsalvo volgde.

Na het succes van “Opoe in the War” over WOII hebben de schrijvers van Toneelgroep Oese Volluk een komedie geschreven wat zich afspeelt in de naaste toekomst, waarbij men bij de introductie kort stilstaat bij de geschiedenis van het kanaal de Dedemsvaart.

Toneelgroep Oese Volluk sluit de reeks optredens af in Dedemsvaart op zaterdag 23 april, 20:00 uur in theater de Baron. Het belooft een bijzondere uitvoering te worden, omdat het idee voor het stuk van de Historische Vereniging Avereest is “geleend”. Zij maken zich sterk om van de Dedemsvaart weer een levend kanaal te maken. Met José Passé kan het publiek al een kijkje in de toekomst nemen.

Reserveer op tijd uw kaarten op 06 - 33 31 33 55 of www.toneelgroepoesevolluk.nl