Gezond en gevarieerd eten met Tafeltje Dekje

DALFSEN - Rosengaerde is meer dan alleen een woonzorgcentrum. Met uiteenlopende diensten staan ze klaar voor senioren uit heel Dalfsen. Een voorbeeld hiervan is de maaltijdservice Tafeltje Dekje die Rosengaerde biedt. Zeven dagen per week is er de mogelijkheid om een maaltijd af te nemen.

De maaltijdservice Tafeltje Dekje startte als voorziening voor de eigen bewoners en cliënten, maar is inmiddels al meer dan twintig jaar ook bedoeld voor andere thuiswonende senioren in de gemeente Dalfsen. Het aanbod is vers gekookt, afgestemd op de individuele wensen en biedt voldoende variatie. De maaltijden worden rond het middaguur bezorgd door een enthousiaste groep vrijwilligers. Wie direct aan tafel wil, ontvangt een warme maaltijd. Het is ook mogelijk een koelverse maaltijd overhandigd te krijgen, die op een ander gewenst moment op te warmen is. Tafeltje Dekje vervult daarnaast een belangrijke sociale functie. Doet iemand niet open of worden de porties vaak niet opgegeten? Dan neemt Rosengaerde contact op met de contactpersoon of de zorgverlener van de cliënt. Hiermee snijdt het mes aan twee kanten en kunnen senioren langer thuis blijven wonen.

Dat bij de service aan iedereen wordt gedacht, wordt ook duidelijk door de uitgebreide mogelijkheden van de menu’s. Met diëten, allergieën en specifieke wensen wordt rekening gehouden. Daarnaast kunnen de gebruikers bij elke maaltijd kiezen uit verschillende menu’s, eventueel aangevuld met bijgerechten zoals soep, rauwkost en een dessert. Tot slot is het eenvoudig mogelijk om gastmaaltijden bij te bestellen. Dankzij deze service kunnen cliënten samen met gasten in hun eigen huis genieten van een gezonde en gevarieerde maaltijd. Liever de maaltijd in gezelschap nuttigen? Dan is het ook mogelijk de maaltijd te nuttigen in het ontmoetingscentrum van Rosengaerde, de Blauwe Bogen.

Bent u benieuwd welke mogelijkheden de maaltijdservice voor u biedt? Of wilt u zich direct aanmelden? Neem dan contact op via 0529-432514 of het e-mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ook chauffeurs voor het rondbrengen van maaltijden zijn van harte welkom zich aan te melden! Stuur een bericht naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of neem contact op met onze receptie via 0529-431541.