Tekst en Foto's: Harry Kruiper

BALKBRUG - Schaakvereniging ‘KIJK UIT’ is een actieve vereniging waar schaakplezier en gezelligheid uitstekend samengaan. De in 1986 nog piepjonge schaakafdeling van destijds DSV ‘Kijk Uit’ kon wel wat meer bekendheid en meer leden gebruiken. Daarom staken vier enthousiaste schakers: Jan ten Klooster, Harry ten Klooster, Douwe Boersma en Henk Veenstra, de koppen bij elkaar en besloten een heus schaaktoernooi te organiseren. Hiervoor moest echter een sponsor gezocht worden. Die werd kort daarop gevonden in Makelaardij en Assurantiën Boertjes. Na 30 jaar nam vanaf 2017 BOERTJES WOOD het sponsor stokje over.

img 20220417 wa0005

Niemand kon destijds nog bevroeden dat toen de basis gelegd werd voor een even unieke als succesvol toernooi dat nu al ruim 33 jaar de nationale schaakkalender siert.

De schaakvereniging KIJK UIT is een gezellige vereniging en iedereen is dan ook vrijblijvend welkom op de maandagavond in MFC ’t Trefpunt Balkbrug. De schaakleden spelen per seizoen een onderlinge competitie, waarbij de nadruk meer ligt op het ontspannen een partij spelen dan op de eindprestatie. Dit wordt soms afgewisseld met een vriendschappelijke wedstrijd tegen een naburige club.