Prachtige opbrengst Kunst en Benefiet Buffet t.b.v. Hospice in Hardenberg

HARDENBERG -Afgelopen vrijdag 8 april organiseerden de St. Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht samen met de 2e jaars studenten van de opleiding Manager Ondernemer Horeca , Facilitair Leidinggevende en de Koks van het Alfa-college in Hardenberg het Hospice Kunst en Benefiet Buffet 2022. De opbrengst was bestemd voor de vernieuwbouw van het hospice waar een 3e gastenkamer gerealiseerd wordt en ook de huiskamer flink wordt vergroot..

Het werd een geweldige avond in het zo goed als uitverkochte Grand Café van het LOC-gebouw. De studenten verzorgden een heerlijk, gevarieerd drie gangen dinerbuffet met een overheerlijk dessert. Het menu was met behulp van de docenten samengesteld en ook de ontvangst en bediening namen de studenten voor hun rekening. Een mooie manier voor hen om praktijkervaring op te doen. De aanwezige gasten lieten zich het buffet goed smaken.

Voorafgaand aan het dessert verplaatste het gezelschap zich naar de Aorta waar notaris en veilingmeester Froukje Tinselboer van Vechtstede Notarissen maar liefst 24 kunstwerken ‘onder de hamer’ bracht. Hierop werd door de aanwezigen fanatiek geboden. Één stuk werd volgens het Amerikaanse systeem geveild en dit bracht maar liefst € 675 op.

Nadat iedereen het dessert ook ‘soldaat gemaakt’ had was het tijd om de opbrengst bekend te maken. Chef Catering Ingmar van ’t Zand bood Vriendenvoorzitter Harm Dries een cheque van € 1.350 aan als opbrengst van het buffet. Daarna maakte veilingmeester Froukje Tinselboer de opbrengst van de veiling bekend. Zij overhandigde Harm Dries een cheque van maar liefst € 3.350. Ook was er nog een afterparty waarbij nog kunstwerken gekocht konden worden die het hospice ook van de verschillende kunstenaars om niet hadden gekregen voor dit mooie doel. Vriendenpenningmeester Aad Kolthof is blij met de geweldige samenwerking tussen het Alfa College en het Hospice en was aan het einde van de avond een tevreden man. Met een totaal opbrengst van zo’n € 5.000 was er weer een flinke stap gezet om de kosten van de verbouwing te kunnen financieren.

Foto's en tekst Harry Kruiper