Ksenia met theatervoorstelling in het spoor van de bevrijders

DALFSEN - Ksenia tourt door heel Nederland met haar razend actuele theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ en speelt data waarop een regio in 1945 bevrijd werd. Ze volgt zo het spoor van de bevrijders. Op 13 april speelt ze in Theater De Stoomfabriek in Dalfsen ter ere van de Canadese bevrijders. 

In 75 minuten neemt Ksenia de toeschouwer mee naar de levens van zes mensen. Ze speelt hun verhalen en zingt hun liederen. Omkleden gebeurt op het podium, het licht gaat nooit uit en de gordijnen nooit dicht. De mensen die ze speelt hebben twee dingen gemeen: ze moeten een keuze maken en hebben goede bedoelingen. 

De voorstelling in De Stoomfabriek is onderdeel van een landelijke tournee die hier in de regio onder andere Heino, Windesheim en Zwolle aandoet. Op 4 mei is Ksenia met Theatervoorstelling Zij zagen Oorlog onderdeel van de grote herdenking in Wageningen. 

Ksenia werd geboren in Charkov in het oosten van Oekraïne, toen dat nog onderdeel was van de Sovjet-Unie. Ze ontvluchtte dat land om naar omzwervingen haar thuis in Zwolle te vinden. Zij zagen Oorlog is haar derde solotheatervoorstelling. 

Alle baten van de volledige tournee komen ten goede aan educatieve projecten voor Oekraïense weeskinderen. Tickets zijn verkrijgbaar via https://ksenia.nl/events/dalfsen-zij-zagen-oorlog/