Afbeelding: veiliginternetten.nl

DALFSEN - Van 11 t/m 15 april wordt de ‘Week Digitaal Veilig IJsselland’ in gemeente Dalfsen georganiseerd. Een week die in het teken staat van bewustwording en weerbaarheid met betrekking tot digitale criminaliteit. De politie en gemeenten komen tijdens de Week Digitaal Veilig IJsselland naar inwoners toe. In de gemeente Dalfsen wordt in deze week op dinsdag 12 april een informatiebijeenkomst in Dalfsen georganiseerd en donderdag 14 april komt het Mobile Media Lab van de politie in Lemelerveld.

Informatiebijeenkomst digitale veiligheid

Criminelen plegen steeds vaker strafbare feiten met behulp van internet. Denk aan het illegaal binnendringen in je computer, bankpasfraude, oplichting via valse websites en vriend-in-noodfraude. Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdagmiddag 12 april om 15.00 uur wordt u bijgepraat over deze verschillende manieren van criminaliteit. Hoe kunt u dit herkennen en wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt? Burgemeester Erica van Lente trapt de informatiebijeenkomst Digitale Veiligheid af in de Spiegelzaal van Trefkoele+ in Dalfsen. Inwoners zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst over digitale veiligheid. Aanmelden is niet nodig.

Mobile Media Lab van de politie

Praat en denk mee in het Mobile Media Lab van de politie en krijg informatie, tips en trucs om digitaal veilig te zijn en te blijven. Donderdagmiddag 14 april zijn inwoners tussen 13:30-16:30 uur van harte welkom om eens een kijkje te nemen bij het Mobile Media Lab van de politie op het Kroonplein in Lemelerveld. In deze grote vrachtwagen kunnen inwoners bijvoorbeeld een phishingQuiz doen en zijn diverse filmpjes te zien over digitale criminaliteit. Ook kunnen inwoners met gemeente en politie in gesprek. Voor een kopje koffie/thee wordt gezorgd.

Meer informatie?

Vragen over de informatiebijeenkomst of het Mobile Media Lab? Neem dan contact op met de gemeente via 140529. Meer informatie of direct aan de slag om uw digitale veiligheid te vergroten? Kijk dan op www.veiliginternetten.nl.