Nog genoeg plekjes voor gezinnen bij de 10e Vechtgenotenrit

OMMEN - Zaterdag 11 juni staat voor de 10e keer de Vechtgenotenrit op het programma.
Een dag vol ronkende motoren, spelen, gezelligheid, lekker eten en vooral fijne herinneringen maken. Kinderen en hun ouders of verzorgers die binnen het gezin leven met kanker of de gevolgen van kanker, mogen weer een dag mee op trikes, in zijspannen en achterop motoren. Het gaat die dag niet over ziekte, het gaat enkel om ontspannen en plezier maken.

Jan Voortman is de nieuwbakken voorzitter van de Vechtgenotenrit: Hij rijdt al sinds de eerste keer in 2011 mee als verkeersbegeleider en was sindsdien enthousiast. Hij neemt de functie over van Roos ter Beek die een stapje terug gaat doen. 

De 10e Vechtgenotenrit start en eindigt zoals altijd bij het Vechtgenotenhuis in Ommen. Aan het einde van de rit wordt er nog een rondje dwars door het centrum van Ommen gereden.

Gratis dagje genieten voor de gezinnen
De hele dag wordt de gezinnen gratis aangeboden. Het organisatieteam kan dat door een aantal gulle sponsoren weer tot in de puntjes regelen. Daarnaast rijden de chauffeurs van de gezinnen, de trikers, zijspanrijders en motorrijders, ook enkel voor hun plezier mee, omdat ze het doel een warm hart toedragen.

De aanmeldingen van de gezinnen blijven nog een beetje achter bij de zijspanrijders, motorrijders en trikers. Dus hierbij een oproep aan gezinnen uit de doelgroep om zich aan te melden. Het kost niks en levert een hele fijne dag op en wellicht leuke nieuwe vrienden. Het even niet over ziekte te hebben maar ontspannen zijn met elkaar.

Minder lange stoet
In verband met de veiligheid, maar ook om het doel niet uit het oog te verliezen is er besloten om geen solorijders meer aan de stoet toe te voegen . De Vechtgenotenrit is tenslotte bedoelt voor gezinnen.

Aanmelden
Aanmelden voor de Vechtgenotenrit kan via de mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Om een indruk te krijgen van de rit staan er op YouTube, Facebook en op de site van het Vechtgenotenhuis filmpjes en foto's.