Tekst en foto's: Harry Kruiper

HARDENBERG - Het was alweer de tweede vogelmarkt in het Easyfairs Hardenbergse hallencomplex van de vogelvereniging uit Meppel.

In de jaren tachtig was deze vogelmarkt in Meppel al een internationaal zeer gevestigde naam. Door het verdwijnen van de Markthallen daar week men uit naar Zuidlaren en daarna Assen. Zaterdag bleek andermaal dat de vogelliefhebbers in toenemende mate al de weg weten te vinden naar hun vertrouwde nieuwe beurs stek in Hardenberg. Uit alle omringende landen zag men de landenlogo’s op de kentekenplaten op de P-plaatsen. Binnen in de twee grote hallen wisten men elkaar in het Duits, Engels, in het Deens, Frans en Italiaans wel te vinden als het ging om vogels van elkaar over te nemen.

img 20220327 wa0010

Naar onbevestigde schatting kwamen zo’n 2.500-3.000 bezoekers naar de zo’n vijf uur durende markt om vogels te kopen of te ruilen. Of om inkopen te doen op het gebied van voeding in de ruimste zin, kooien en alle andere attributen die men bij het houden, verzorgen en kweken van siervogels nodig heeft.

img 20220327 wa0013

Raadpleeg de website van Vogelweelde Meppel voor de volgende vogelmarkt die normaal gesproken elk jaar in oktober plaats vindt.