Theo Rietkerk informateur voor vormen coalitie gemeente Hardenberg

HARDENBERG - Het is normaal dat de grootste partij na de gemeenteraadsverkiezingen de leiding neemt in het vormen van een nieuwe coalitie. Het CDA heeft daarbij, in goed overleg met alle andere partijen, de heer Theo Rietkerk bereid gevonden om als informateur aan de slag te gaan. Rietkerk gaat onderzoeken welke partijen in de gemeente Hardenberg een coalitie kunnen vormen. Samen moeten deze partijen een meerderheid vormen in de gemeenteraad. 

De 59-jarige Rietkerk is op dit moment lid van de Eerste Kamer. Hij is ook voorzitter van het College van Bestuur van de Landstede groep. In de periode 1998 – 2003 was hij lid van de Tweede Kamer. Daarna was hij meer dan 10 jaar gedeputeerde in de provincie Overijssel. In die rol heeft Rietkerk veel contacten gehad met de gemeente Hardenberg. Daardoor kent Rietkerk de Hardenbergse politiek, samenleving en cultuur goed. Rietkerk: “Ik vind het een eer dat ik gevraagd ben om als informateur aan de slag te gaan in Hardenberg. Het is een mooie gemeente, die een coalitie verdient die zich de komende 4 jaar volop inzet voor haar inwoners, ondernemers en organisaties. Ik hoop daaraan een goede bijdrage te kunnen leveren”, aldus Rietkerk. 

Fractievoorzitter van het CDA Martijn Breukelman is blij dat Rietkerk heeft toegezegd. “Met Theo Rietkerk halen wij een ervaren bestuurder in huis met ruime kennis van deze regio. We hebben dan ook alle vertrouwen in een positief informatieproces”, aldus Breukelman. 

Volgende week maakt Rietkerk kennis met alle gekozen partijen in de gemeente Hardenberg. Op maandag 4 april vindt het duidingsdebat plaats in de raadszaal. Na het informatieproces, volgt het formatieproces met onderhandelingen over het coalitieakkoord. En tot slot de benoeming van wethouders.