Tekst en foto's: Paul Scholten

DALFSEN - Sinds enkele jaren maakt Geert Laros onder zijn kunstenaarsnaam Geraldino Larosso kleurrijke tekeningen (zoals portretten en treinen) in zijn appartement bij Philadelphia in Dalfsen.

Volgens zijn zussen Chrisna en Conny geeft deze hobby hun broer veel levensvreugde en voldoening. 

Honderden tekeningen heeft Geert inmiddels gemaakt, maar de meeste bleven echter eigenlijk in mappen en dozen op zijn kamer. 

Het jaar 2022 kan voor kunstenaar Geraldino niet meer stuk. Hij heeft in februari en maart van dit jaar zijn kleurige tekeningen mogen exposeren in de vitrines van Albert Heijn Dalfsen.

 dsc0007aw

Afgelopen zaterdag werd hij bij Philadelphia aan de Veldwachterstraat door zijn zussen en zijn nicht Anne verrast met een prachtig ingebonden boek met een mooie selecti van zijn tekeningen en zijn “beroemde” uitspraken. 

Anne - ook een kunstenaar - heeft dit unieke boek dat volgens haar een kleine greep bevat van de honderden tekeningen en gevatheden/uitspraken van haar oom volledig in eigen beheer samengesteld. 

Geraldino heeft tijdens de boekpresentatie onder meer een boek mogen uitreiken aan Anja Dijk van Villa Kakelbont Dalfsen. Deze zorgboerderij is een plek waar hij graag komt en zich heerlijk op zijn gemak voelt. 

 dsc0080aw

Het bijzondere boek is ook te koop; informatie hierover is te krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In mei tijdens het Kunstweekend van Dalfsen gaat Geraldino meedoen met de expositie van het Fotografenplatform Kamerata. Geraldino hoopt dat dan velen, waaronder burgemeester Erica van Lente, zijn tekeningen gaan zien.