Tekst en foto's: Harry Kruiper

HARDENBERG - De Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie was een absolute aanrader voor alle hardlopers die houden van een uitdagende competitie in een schitterende bosrijke omgeving. ACO van Elderen, Loopgroep de Zandstuve, Spurt '88 en Bos Bedden Loopgroep AG '85 hadden weer de krachten gebundeld. Dit resulteerde in uiteindelijk vier wedstrijden in Lemele, Punthorst, Ommen en Hardenberg. Voor € 30,- inschrijfgeld voor de senioren en slechts € 10,- voor de jeugd kon worden deelgenomen aan alle vijf wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën werd gestreden voor de winst in de competitie. Om voor de eindoverwinning in aanmerking te komen diende bij minimaal vier van de vijf wedstijden de finishlijn te zijn gepasseerd. Aan het eind van de competitie waren er in elke leeftijdscategorie aantrekkelijke prijzen voor de drie hoogst geklasseerden te verdienen.

Gistermiddag dus de apotheose van deze serie wedstrijden in de Oldemeijer bossen bij Hardenberg waar atletiekvereniging Spurt ’88 een goed gastheer was. En dat onder ideale omstandigheden bij een super mooi voorjaarszonnetje en een ideaal temperatuurtje. Geen wonder dat de deelname uitdaging had om lekker door de omgeving en de natuur te lopen. Rond 13 uur trapte de jeugd als eerste af hun 1250 meter loop rond de recreatieplas. Speaker Herman Weenink zorgde de hele middag voor een vlot verloop van start en finish en noemde in veel gevallen de naam en woonplaats onder aanmoediging en gejuich van familie en vrienden van de arriverende vermoeide atleten. Terwijl de deelnemers aan de 3, 6 en 9 km onderweg gingen voor hún loop, begeleidde hij evenzo de huldiging van alle nummers 1, 2 en 3 in de verschillende leeftijdsgroepen op het winnaarspodium.

Dennis Brandenburg van AG '85 liep op de korte cross over 6 kilometer een tijd van 24.22 minuten, waarmee hij de tweede prijs bij de Mannen 40+ won. Fred Koningstein liep 29.39 minuten en won hiermee de derde prijs bij de Mannen 50+.

Erwin Akkerman liep de lange cross over 9 kilometer in een tijd van 34.41 minuten, waarmee hij de tweede prijs bij de Mannen 40+ won. Bert de Boer liep 35.06, waarmee hij de derde prijs bij de Mannen senioren binnenhaalde.