Burgers gezocht die blikken willen rapen

VECHTDAL - Waarschijnlijk herinnert u zich de actie ‘Met opgeruimde blik’ nog van vorig jaar. Ook dit jaar wil Vechtdal Boert Bewust hem weer uitvoeren. Nog steeds wordt er veel blik (en ander afval) zomaar uit de auto of vanaf de fiets weggegooid. Dit beland niet alleen in de berm, maar ook in de weilanden waar de koeien straks weer volop grazen. Als zij dit blik inslikken, gaan ze er aan dood. Om dat te voorkomen wil Vechtdal Boert Bewust weer met burgers blik gaan rapen bij veehouders in het Vechtdal. We doen dit net voordat er gras gemaaid zal gaan worden. Door het afval op te rapen, helpen we niet alleen het vee, maar ook het milieu en de natuur.

Wilt u graag helpen rapen, stuur dan een mail naar : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Geef u naam, telefoonnummer en plaatsnaam door en u wordt dan gekoppeld aan een veehouder bij u in de buurt. Hij zal contact met u opnemen vlak voordat hij het gras wil gaan maaien. Als tegenprestatie krijgt u een rondleiding op zijn bedrijf. Ook bij vragen kunt u terecht op bovenstaand mailadres en we nemen spoedig contact met u op